Fem saker att lämna hemma

För första-gångaren är det svårt att veta vad som är bra att ha med sig, och vad man egentligen kan lämna hemma. Ofta brukar man känna igen de som tar sina första stapplande steg in på campingområdet. Ja, de stapplar då packningen är för tungt packad så de knappt kan gå. Nybörjarmisstag. Att ta med sig platt-tång i packningen är förekommande och om man nu gör det borde man hålla den gömd och vara noggrann med det så man inte hamnar i ett fack. Det gäller att resa lätt, men vad som är bra är att då du inte har krafter när festivalen är slut har du heller inte lika mycket packning.

 

Bra saker att undvika

Det finns självklart massor av fler saker som du inte behöver ta med dig och saker som man kan gå ihop att ta med sig. Det handlar även om att festivalen, då biljetterna inte är gratis, ska bli så billig som möjlig. Kampanjjakt är en site som du kan hitta trevliga rabatter på för att komma billigare undan.

  • Raktång – fettigt och bångstyrigt hår hör till
  • Böcker – vill du packa ner en bok kan du likaväl stanna hemma
  • Mat – den finns med stor sannolikhet mataffärer dit du ska där du kan köpa dina konserver
  • Tvättmedel – eh ”okej”.
  • Laddare – finns laddningsstationer

Till alla festivalsugna och som vill ha lite mer bekvämlighet eller röra sig bort från Sverige finns det mängder av andra festivaler i Europa. Här kan du ta del av en lite lista på dessa.