Livemusik inomhus i väntan på sommaren

Även då våren faktiskt har kommit så är det fortfarande lite för kallt att njuta av livemusik utomhus utan att frysa. Om en dryg vecka är vi dock inne i maj och försommaren är ett faktum. Oavsett var i Sverige man bor så har man inte långt till en bra musikfestival i sommar. Självklart handlar allt om vilken musiksmak man har eftersom ett popsnöre med största säkerhet inte skulle njuta av att besöka en festival som Sweden rock festival och en rockare skulle antagligen inte tänka tanken på att åka till Piteå för att se hur staden dansar och ler.

I augusti är det premiär för Stockholms nya kulturfestival Stockholm Music & Arts 2012. På hemsidan kan man bland annat läsa:

På Skeppsholmen 3-5 augusti står starka musikaliska artistskap och ett initierat konstprogram i centrum. Med goda grannar och med Skeppsholmsfestivalen, Stockholm Jazz & Blues och Sthlm Jazz Fest goda minne tar vi avstamp mot ett ambitiöst och högkvalitativt program. Vi ser det som en unik möjlighet att faktiskt skapa något som i slutändan kan utöka upplevelsen av högkvalitativ musik och kultur i vår huvudstad.

Här har vi en liten intim festival med stora och små artister som faller fler än en folkgrupp i smaken. Dock är det ett tag till augusti och inte ska man behöva vänta i flera månader för att njuta av bra musik. Nej, genom att redan nu gå på en bra nattklubb i Stockholm som bjuder på livemusik så kan man faktiskt stilla sitt konsert- och musikbegär trots det ostadiga aprilvädret.