Missa inte denna festival!

Funderar du på vad du ska göra nästa sommar? Vilken festival du ska gå på? Var du ska lägga dina pengar? Och är du orolig över att festivalerna kommer att dö ut med tanke på alla som gick i konkurs?  Ja, för det första – musikfestivalen är långt ifrån död, men den håller på att förändras. Och vad som är viktigare än så, det är att du tänker om och att du börjar tänka stort. För, om du får chansen att gå på en festival nästa år, och endast en, välj då Tomorrowland – den helt klart största och coolaste festivalen i modern tid. Det är i staden med det passande namnet Boom i Belgien  som house, elektro- och trancefestivalen utspelar sig. Det var 2005 som den startare och den tillhör världens största festivaler, med ungefär 180 000 besökare (räknat 2012). Festivalens tema är sagoinspirerat och det är fantastisk känsla att befinna sig där. Musiken är från flera olika genrer men allt är som sagt inom elektro. Det handlar väl främst om house och trance, men på senare tid har det även blivit en hel del dubstep och så kallad hardstyle. För dig som inte har hört talas om festivalen och tänker att nä, det verkar inte vara så festligt.Kolla in den här videon från förra årets festival:

Tomorrowland aftermovie 2012

Det är ganska dyrt att ta sig till Tomorrowland, och det krävs en hel del ansträngning för att ens få tag i en biljett. Förra året såldes biljetterna slut på endast 40 minuter vilket självklart lämnade många  besvikna besökare. För den som vill åka kan det vara smart att kolla över flygbiljetter och diverse redan nu, så att man när det är dags att boka festivalbiljetterna har allting klart. Billiga flygbiljetter hittas ganska enkelt och vad gäller boende ordnas det genom festivalen. När det sedan är dags att åka, om du har haft turen att köpa biljetter är det sedan bara lite små saker du behöver ordna inför själva resan:

  • Packa kläder du inte bryr dig om
  • Ladda telefonen med alla låtar du ser fram emot att höra

En genre per festival

Det är allt som behövs – sedan är du redo för en resa du sent kommer att glömma, och det kommer en sådan festival att du aldrig kommer att kunna njuta av någon annan, just för att den är så bra! Förhoppningsvis kommer folk att fokusera mer på liknande festivaler i framtiden, istället för att slå ihop alla genrer som det har varit förut. Kolla bara hur det har gått för till exempel Peace & Love. Den festivalen gick i konkurs för att den var för blandad. Och som vi skrev längst upp i inlägget, festivalerna är inte döda – det håller bara på att förändras, om inte annat så bör det förändras! Med lite mer riktad musik hade de kanske fortfarande funnits. Tomorrowland ligger verkligen i framkant, och när man ser på klippet från 201s official aftermovie kan man inte göra annat än att längta tills nästa år – för som det varit hittills blir det bara större för varje år som går.