Musikfestivaler runt i Europa

Snart är sommaren här och med det kommer en hel del musikfestivaler att besöka. Utöver dem riktigt stora som många längtar efter så finns det även de lite mindre och mer intima festivalerna. Fördelen nu med att åka på musikfestival till utlandet är att man kan få tag på flygbiljetterna billigt på www.travelpartner.se och slippa dyra resekostnader. Biljetterna till festivalerna brukar nämligen kosta en del.

Att resa utomlands är speciellt i sig, men nu är det musikfestivaler som är speciellt eftertraktade. Det är grymma dansfestivaler och stenhårda metalfestivaler som lockar och det är främst Europa som bjuder på dessa grymma festivaler. Sverige har även de dem grymmaste musikfestivalerna att besöka för den som önskar att stanna i vårt avlånga land. För den lite mer äventyrslystne så bör man åtminstone ta ett flyg till Tyskland, England, Nederländerna eller Belgien. Här finns de mest fullspäckade och största festivalerna i Europa och om inte i världen. Dessa festivaler får inte missas:

  • För alla som älskar house och dansmusik så är Mysteryland ett måste inför festivalsommaren. Här samlas världens alla grymma dj:s och får er att slita upp dansgolvet. Nederländerna är alltså platsen att vara på för de som vill dansa och ha kul.
  • I Belgien finns där ett flertal festivaler som inte får missas och dessa är: rockfestivalerna Suikerrock, Rock Werchter och Graspop Metal Meeting. Så för den som älskar metal så är detta ditt resemål i sommar.
  • Tyskland bjuder på ett varierat och stort urval av festivaler och den som har varit på Wacken Open Air vet vilket tryck det är på hårdrocksfestivalen. I år får man inte heller missa Hurricane Festival som påminner om Peace and Loves mix av alla olika sorters artister och genres. I år har Tyskland som sagt ett stort antal festivaler så det är bara att välja och vraka.

Missa inte heller Ungern, Tjeckien, Irland och Finland som också bjuder på en hel del grymma festivaler i år. Det finns något för alla där ute oavsett musikstil och även en hel del billiga flygbiljetter till godo. Just till Europa är det väldigt tacksamt att åka på festival då det är relativt nära till hemmet.