Vad händer med festivalsverige?

Något är inte riktigt som det ska och det är svårt att sätta fingret på vad det är som gjort att vi inte längre verkar uppskatta festivalernas spännande liv och atmosfär. Hultsfredsfestivalen har flyttat till Sollentuna som något stort skämt kan det tyckas, och i Borlänge lade man ner Peace and Love på grund av bristande intäkter och för dyra band. Som tur då denna sommar så fick Håkan Hellström som var bokad sprida varma ord i hemstaden Göteborg på en festival som inte gör som sina konkurrenter och går under. Ja, stadsfestivalen Way out West går som på räls och då kan man börja lägga ihop pusselbitarna med att vi människor kanske börjat bli mer bekväma och väljer musiken mer än leran och med det väljer bort att campa för att kunna bo på hotell, vara fräsch och då kunna uppskatta musiken lite mer.

Lyssna till samhällets vindar

En annan sak som påverkar att wow går så bra kan även vara att den festivalen ligger alltid så rätt i tiden. De bokar intressanta band och lockar trendmedvetna och hälsomedvetna människor. Och för att vara en festival utöver det vanliga så är det köttförbud som gäller på området samt att det detta åt hade fokus på att vara jämställt mellan de bokade banden.

“Vi är alla feminister och tycker det är viktigt. 50/50 är en målsättning och vision för hela samhället. Det är även delvis därför vi i år arrangerar Talks med Sony och Yay, där vi lyfter sådana frågor. Även i Re:Act gör vi samma.”

Detta säger Joel Borg som bokar artister. Och hur de ska toppa nästa år med spännande nyheter ska bli galet intressant att se. Vad vi vet är att vi kommer snart börja boka in det bästa rummet. Vi ses där!