Vad ska man packa med sig?

Att åka iväg på festival innebär för många personer en tid då man inte bara hänger med sina vänner, utan även får chansen till att se sina favoritband och träffa andra personer med samma musiksmak och intressen. Samtidigt är det vissa saker som kan vara riktigt kluriga, speciellt för alla dem som åker på en musikfestival för allra första gången. För vad kan man egentligen packa med sig? Rykten går ju om att man inte bör packa med sig för mycket, och inte heller för värdefulla saker. Samtidigt kommer man att behöva ta med sig sin mobil. Att köpa ett köpa fodral till iPhone är en bra idé, om det är en sådan mobil man har. På så sätt skulle man kunna lämna systemkameran hemma, och istället bara ta bilder med mobilen. Det hela beror dock på hur man kommer att bo. Har man ett hotellrum så är det egentligen inga bekymmer, utan man kan packa sina saker precis som inför en vanlig resa.

Resor vid sidan av festivalerna

Samtidigt som det finns generella packtips kring vad man bör och inte bör ta med sig på semestern, finns det också tips för dem som har helt andra förutsättningar inför resan. Det kan exempelvis handla om att man behöver ta med sig en rullstol under resan eller att man på andra sätt behöver extra assistans. Som tur är finns det packningstips även då, eftersom att det krävs att man är extra förberedd. Det man ska ta med sig är att det aldrig är omöjligt, även om det kan krävas några extra telefonsamtal innan och extra noggranna förberedelser för att varje moment ska klaffa under resan.

”Ta i god tid reda på om hotellet är handikappanpassat och i så fall hur. För Londonresenärer finns en utmärkt tillgänglighetssida.”

Mer om dessa tips kan man läsa här, gjorda av en familj som själva är vana vid att resa under dessa förutsättningar. Är det festivaler som är målet är det fortfarande möjligt att det finns anpassningar som förenklar det hela.